gauge keeps blinking after battery swap - Arctic Cat Prowler Forums: Prowler UTV Forum
Arctic Cat Prowler Electrical Discussions Arctic Cat Prowler electrical discussions.
Lighting, audio, GPS, communications, etc.

 1Likes
  • 1 Post By rocketman
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 05-10-2015, 05:44 PM Thread Starter
ram
Junior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: fort worth texas
Posts: 5
 
Question gauge keeps blinking after battery swap

i have a 06 prowler 650 h1. i replaced the battery. gauge would blink on an off as it were starting up an about to give reading an blink back off. then the ignition solenoid went out. so Im using a screw driver to start it up. i want to get everything fix during off season.
can anyone help. i looked at fuse box under seat. didn't see anything burnt.
ram is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 05-10-2015, 09:30 PM
Lifetime Member
 
mlh1962's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Lexington, Missouri
Posts: 3,621
 
Garage
Quote:
Originally Posted by ram View Post
i have a 06 prowler 650 h1. i replaced the battery. gauge would blink on an off as it were starting up an about to give reading an blink back off. then the ignition solenoid went out. so Im using a screw driver to start it up. i want to get everything fix during off season.
can anyone help. i looked at fuse box under seat. didn't see anything burnt.
Hey ram welcome to the forum, I guess the first think I should ask is do you have the full instrument dash or just the lights? I think there's 2 different ones depending on if you have the 650 H1 or the 650 H1 XT. If your having a problem with a bad starter the draw on the system could be causing your gauge problem, also a few have added an extra ground wire from the battery to the frame to help with electrical issues. But knowing you have a starter problem I would start with fixing that first and see what happens.

I'm sure a few others on the site will chime in soon with some other suggestions, a lot of folks here with more mechanical experience than me that can help get you back on track.

'07 Prowler 650 H1 XT, L.E.D. stop/turn signals, Summit Racing heater, AC winch, AC windshield, soft cab & doors, 6' Eagle Plow, oil gauge, Maxxis MT-762 truck tires, AC Fender Flares, E-Brake alarm, Yutrax UTV Jump Seat, Dynatek CDI
Missouri Mike
mlh1962 is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 05-11-2015, 01:51 AM
Administrator
 
Fairmont79's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Kingman, AZ 86409
Posts: 7,109
 
How is your ignition switch? Does your solenoid click when you turn the key?

2009 700EFI XTX, , AC Winch, 2010 Dust Shield EPI Sport Utility Clutch Kit , Street Legal, Cage chopped 2 ", Aluminum Diamond Plate Trim, Relocated Factory Bladders with covers, 5 Pt. Harness installed, Bed Tiedown System, Scat Pro-Car Seats, Secondary Battery installed, Oil Pressure, Oil/CVT Temperature, Volt Meter & Water Temp Gauges installed with Dash Plate, Bighorns, ITP Black 212 Wheels. Tonneau cover. 750 Big Bore Kit, Web Cam, and Rocker Arms.

Either - Dick or RD
Fairmont79 is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 05-11-2015, 11:46 AM
de3
Loyal Member
 
de3's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: parkersburg wva
Posts: 8,040
 
Quote:
Originally Posted by ram View Post
i have a 06 prowler 650 h1. i replaced the battery. gauge would blink on an off as it were starting up an about to give reading an blink back off. then the ignition solenoid went out. so Im using a screw driver to start it up. i want to get everything fix during off season.
can anyone help. i looked at fuse box under seat. didn't see anything burnt.
I would replace your solenoid then see what it does.....

2015 A/C Sport,With a few add ons..........
de3 is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 05-11-2015, 08:37 PM Thread Starter
ram
Junior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: fort worth texas
Posts: 5
 
Quote:
Originally Posted by mlh1962 View Post
Hey ram welcome to the forum, I guess the first think I should ask is do you have the full instrument dash or just the lights? I think there's 2 different ones depending on if you have the 650 H1 or the 650 H1 XT. If your having a problem with a bad starter the draw on the system could be causing your gauge problem, also a few have added an extra ground wire from the battery to the frame to help with electrical issues. But knowing you have a starter problem I would start with fixing that first and see what happens.

I'm sure a few others on the site will chime in soon with some other suggestions, a lot of folks here with more mechanical experience than me that can help get you back on track.
i have a full instrument dash, a 650 h1. i never had any problems with cat till now. first battery. replaced battery and guage was blinking an as i used the cat to work at lease for the day. next day seloniod was clicking and wouldnt start. so i used a screw driver and continued to use it till loaded in trailer.
ram is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 05-11-2015, 08:40 PM Thread Starter
ram
Junior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: fort worth texas
Posts: 5
 
yes it does click an ill be replacing it. i just dont know how ill fix the gauge
ram is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 05-12-2015, 04:08 AM
de3
Loyal Member
 
de3's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: parkersburg wva
Posts: 8,040
 
Quote:
Originally Posted by ram View Post
yes it does click an ill be replacing it. i just dont know how ill fix the gauge
I dont think their is any fix for the gauge if it keeps flicker when you change the solenoid.you might try cleaning the connection's to the cluster.

2015 A/C Sport,With a few add ons..........
de3 is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 09-13-2015, 08:28 PM Thread Starter
ram
Junior Member
 
Join Date: Apr 2015
Location: fort worth texas
Posts: 5
 
Unhappy gauge blinking

i finally replaced the solenoid an its starts like supposed to. my gauge is continuing to blink. i guess ill look at wires going to gauge an look for loose wires.
ram is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 09-14-2015, 07:49 AM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Location: Bismarck ND
Posts: 28
 
Unplug gauge and get some electrical contact cleaner. Spray connector and gauge, let it dry and plug back in and test. If it still blinks you would have to test power and ground going into gauge but I think at that point the gauge might need replacement.
de3 likes this.
rocketman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Arctic Cat Prowler Forums: Prowler UTV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73