Battery charging issues - Arctic Cat Prowler Forums: Prowler UTV Forum
Arctic Cat Prowler Electrical Discussions Arctic Cat Prowler electrical discussions.
Lighting, audio, GPS, communications, etc.

 2Likes
  • 1 Post By Fairmont79
  • 1 Post By Diesel Racer
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 11-20-2016, 04:42 PM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 14
 
Battery charging issues

I've been having a battery charging issue on my 2008 Arctic cat prowler 650 xt. Since this issue I've put a new battery and stator in and still have problems. My battery is slowly draining over time. I'll test it with a volt meter and no matter what I do the voltage stays the same. Before I start it, while its running, while I rev the engine, after its running. No matter what it stays the same. After I replaced the stator everyone once in a while when the motor is running my voltage will jump around all over the place. I do have leads coming off the battery terminals and then hooked everything up to them. The way Arctic cat designed the battery placement is horrible and I had to make leads to hook everything up (radio, winch, led lights) the radio is on a switch and I am still having issues. I'm about to take it to the dealer and have them figure it out. Could it be the voltage regulator? Any help would be appreciated

2008 Arctic cat prowler xt 650
jaskotjb1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 11-21-2016, 04:37 AM
Administrator
 
Fairmont79's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Kingman, AZ 86409
Posts: 7,109
 
I'd unhook all of the add on leads and see if one or all is causing the problem. Voltage regulator would be my next thought. On the 650 Prowlers there is an accessory plug for add ons. One is located near the engine, and has a two prong plug, another one is under the dash near the ignition switch.

2009 700EFI XTX, , AC Winch, 2010 Dust Shield EPI Sport Utility Clutch Kit , Street Legal, Cage chopped 2 ", Aluminum Diamond Plate Trim, Relocated Factory Bladders with covers, 5 Pt. Harness installed, Bed Tiedown System, Scat Pro-Car Seats, Secondary Battery installed, Oil Pressure, Oil/CVT Temperature, Volt Meter & Water Temp Gauges installed with Dash Plate, Bighorns, ITP Black 212 Wheels. Tonneau cover. 750 Big Bore Kit, Web Cam, and Rocker Arms.

Either - Dick or RD
Fairmont79 is online now  
post #3 of 7 (permalink) Old 11-21-2016, 05:51 AM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 14
 
i will try unhooking all accessories and see if the problem still exists. i will let you know. thank you!

2008 Arctic cat prowler xt 650
jaskotjb1 is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 11-21-2016, 07:35 AM
Moderator
 
Bryan's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Location: Eastern most Iowa
Posts: 1,015
 
Mine draws down all the time. A fully charged battery will drop dead in about 3 weeks of non-use. I traced the draw down to the CDI box, main power lead. It's drawing about 6 milliamps on my fluke. The only thing I can find drawing after the CDI, is the instrument cluster. I think its the clock circuit. I added an ON/OFF Main Switch and it cured the draw, but I need to reset the clock, which I usually don't. Good excuse to be late from riding!

'09 650XT H1, 72" Eagle Plow, Warn 3500 Winch. Dyna CDI box, UNI filters, A/C V-bag and console, EPI lift kit, Highlifter springs, Scat ProCar suspension seats. Rick the Rockets A frame and shock bushings. 28x12X14 Raceline Bruisers on Vision rims, on all corners. Cowling heat vents. Factory heat and defrost. RD's custom alternator kit. XTZ hood scoop and front shocks. Monster shock covers, turn signals. OEM glass sport windshield, sliding rear window, and lights, lights and more lights!
Bryan is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 11-21-2016, 09:08 AM
Administrator
 
Fairmont79's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Kingman, AZ 86409
Posts: 7,109
 
Quote:
Originally Posted by jaskotjb1 View Post
i will try unhooking all accessories and see if the problem still exists. i will let you know. thank you!
Just stay connected to the forum! We love picking on everybody! LOL
jaskotjb1 likes this.

2009 700EFI XTX, , AC Winch, 2010 Dust Shield EPI Sport Utility Clutch Kit , Street Legal, Cage chopped 2 ", Aluminum Diamond Plate Trim, Relocated Factory Bladders with covers, 5 Pt. Harness installed, Bed Tiedown System, Scat Pro-Car Seats, Secondary Battery installed, Oil Pressure, Oil/CVT Temperature, Volt Meter & Water Temp Gauges installed with Dash Plate, Bighorns, ITP Black 212 Wheels. Tonneau cover. 750 Big Bore Kit, Web Cam, and Rocker Arms.

Either - Dick or RD
Fairmont79 is online now  
post #6 of 7 (permalink) Old 11-21-2016, 09:41 AM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 14
 
well the other problem that i had too was after riding all day, i brought the prowler home and couldn't get it to turn over. as soon as i put a jump pack on it, it turned over.
jaskotjb1 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 11-22-2016, 02:38 AM
Senior Member
 
Diesel Racer's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: NH
Posts: 799
 
He may have a bad cell in his battery,

Try downloading the manual "K&T Parts House Lawn Mower Parts and Chain Saw & Trimmer Parts"
There is a section on charging system testing.
de3 likes this.



Tim

2010 A/C XTZ with some "Stuff" SOLD
But still here everyday to contribute to the cause
Diesel Racer is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Arctic Cat Prowler Forums: Prowler UTV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73