No start just selenoid clicking? - Arctic Cat Prowler Forums: Prowler UTV Forum
Arctic Cat Prowler General Discussions General discussions pertaining to the Arctic Cat Prowler.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 09-11-2014, 03:02 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: West Ga.
Posts: 6
 
No start just selenoid clicking?

I got everything back together battery charged and checked shows 12.8 volts went to turn the key you can hear the fuel pump kick on and the dash cluster do its thing. When I go to turn to start it clicks from the selenoid no start nothing. So I checked the volts coming out of the selenoid and it was 0 so I tried to jump the selenoid with screwdriver and still nothing. I figure a bad selenoid but if I was to jump it shouldn't that turn the starter over?

2008 Prowler 700xtx efi in need of some TLC
MD746 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 09-12-2014, 04:44 AM
Administrator
 
Fairmont79's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Kingman, AZ 86409
Posts: 7,111
 
If you by-pass the solenoid it should turn over. How old is the battery, and is it in good shape? When my starter went south, the solenoid would click, but the starter would not engage. The voltage read 4.5 volts, and dropping rapidly.

2009 700EFI XTX, , AC Winch, 2010 Dust Shield EPI Sport Utility Clutch Kit , Street Legal, Cage chopped 2 ", Aluminum Diamond Plate Trim, Relocated Factory Bladders with covers, 5 Pt. Harness installed, Bed Tiedown System, Scat Pro-Car Seats, Secondary Battery installed, Oil Pressure, Oil/CVT Temperature, Volt Meter & Water Temp Gauges installed with Dash Plate, Bighorns, ITP Black 212 Wheels. Tonneau cover. 750 Big Bore Kit, Web Cam, and Rocker Arms.

Either - Dick or RD
Fairmont79 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 09-12-2014, 07:19 AM
Senior Member
 
TBird's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Central Kentucky
Posts: 432
 
Quote:
Originally Posted by MD746 View Post
I got everything back together battery charged and checked shows 12.8 volts went to turn the key you can hear the fuel pump kick on and the dash cluster do its thing. When I go to turn to start it clicks from the selenoid no start nothing. So I checked the volts coming out of the selenoid and it was 0 so I tried to jump the selenoid with screwdriver and still nothing. I figure a bad selenoid but if I was to jump it shouldn't that turn the starter over?
...might want to double check all the connections from the battery to the starter and be sure you have a solid ground. Or maybe a bad/dead spot on the starters armature.
TBird is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 09-14-2014, 05:13 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2014
Location: West Ga.
Posts: 6
 
Found out the gear where the starter turns the crank is jammed . So I will be taking the magneto cover off in the am to get my hands on those gears.

2008 Prowler 700xtx efi in need of some TLC
MD746 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 09-14-2014, 07:30 PM
de3
Loyal Member
 
de3's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: parkersburg wva
Posts: 8,040
 
Quote:
Originally Posted by MD746 View Post
Found out the gear where the starter turns the crank is jammed . So I will be taking the magneto cover off in the am to get my hands on those gears.
Sounds like you found the problem,hope its a simple fix.

2015 A/C Sport,With a few add ons..........
de3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Arctic Cat Prowler Forums: Prowler UTV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73