xtx sputtering - Arctic Cat Prowler Forums: Prowler UTV Forum
Arctic Cat Prowler General Discussions General discussions pertaining to the Arctic Cat Prowler.

 
LinkBack Thread Tools
Old 05-18-2010, 10:01 AM Thread Starter
Jounior Member
 
nater's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: utah
Posts: 56
 
xtx sputtering

I recently purchased a 2008 700 xtx (1100 miles). I took it to Moab a couple of weeks ago and it began sputtering at low speeds. I changed the plug and it did it at low and high speeds. 20 to 35 mph would run fine. I checked the air filter and it appeared overly dirty. I cleaned the filter and put on a light coat of oil. Still sputtering. What do I need to check next?
nater is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-18-2010, 03:14 PM
Rides all the time
 
Mustanggeek's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,510
 
Fuel filter?
Mustanggeek is offline  
Old 05-18-2010, 03:19 PM Thread Starter
Jounior Member
 
nater's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: utah
Posts: 56
 
Wow, common sense, I will give it a try. Is that an oem part or can I use any inline type filter.

Thanks,
nater is offline  
 
Old 05-18-2010, 08:57 PM
Rides all the time
 
riddler28's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: alaska
Posts: 1,324
 
Quote:
Originally Posted by nater View Post
Wow, common sense, I will give it a try. Is that an oem part or can I use any inline type filter.

Thanks,
I don't think you will get a lot of help with a attitude like that!!
Especially for your 2nd post.
riddler28 is offline  
Old 05-19-2010, 07:54 AM Thread Starter
Jounior Member
 
nater's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: utah
Posts: 56
 
I was making fun of myself as I should have thought of checking the fuel filter before posting for help. Thanks Mustanggeek for your help.

Sorry for any confusion.
nater is offline  
Old 05-19-2010, 10:41 AM
Rides all the time
 
Mustanggeek's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Phoenix, AZ
Posts: 1,510
 
Non taken.
Mustanggeek is offline  
Old 05-19-2010, 10:47 AM
Founding Member
 
Desertcat's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Arizona
Posts: 3,867
 
Check number # 24 it's the fuel filter. The XT does not have one but the XTX does. I does not show a service interval but I would keep it serviced on a regular basis.



100% free webcam site! | Awesome chicks and it is absolutely free! | Watch free live sex cam - easy as 1-2-3
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	0742-807.jpg
Views:	285
Size:	27.7 KB
ID:	1140  

SETH
TEAM PROWLER NATION

Last edited by Desertcat; 05-19-2010 at 10:53 AM.
Desertcat is offline  
Old 05-19-2010, 03:16 PM
Jounior Member
 
sneaky snake's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: west virginia
Posts: 291
 
Quote:
Originally Posted by riddler28 View Post
I don't think you will get a lot of help with a attitude like that!!
Especially for your 2nd post.
Some people just don't have a since of humor

2009 700 xtx
alum skid plates (fabrication by me)
rear bumper (fabrication by me)
front brush gard (fabrication by me)
beard seats
crow harnes (4 point)
lower tail light
epi clutch kit
soft top
full wind sheild
e brake alarm (utv crap)
horn
sound proof engine cover
warn winch
trail armor doors
rear sound bar
stage 1,2&3 clutch work by ///AIRDAM
Stock roll cage lowered 3"
sneaky snake is offline  
Old 05-19-2010, 03:25 PM
tcb
Jounior Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: T-Town Alabama
Posts: 59
 
Quote:
Originally Posted by nater View Post
Wow, common sense, I will give it a try. Is that an oem part or can I use any inline type filter.

Thanks,
I knew what you meant sometimes the most basic things are the first to get overlooked, story of my life i think. Welcome to the site there are many people on here with a great knowledge of our cats.
tim

09 prowler flatbed, black SS212, 27in STI mud trax, winched, custom flatbed, and finally a roof
tcb is offline  
Old 05-19-2010, 04:27 PM Thread Starter
Jounior Member
 
nater's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: utah
Posts: 56
 
Thanks for the welcome, I will post follow up when I get a new filter. I hope its an easy fix. If anyone can think of other things I need to check while im at it, please chime in.
nater is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
 

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Arctic Cat Prowler Forums: Prowler UTV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Thread Tools



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61