I come in desperation ladies and gentlemen - Page 3 - Arctic Cat Prowler Forums: Prowler UTV Forum
Arctic Cat Prowler General Discussions General discussions pertaining to the Arctic Cat Prowler.

 3Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #21 of 26 (permalink) Old 06-17-2019, 04:47 PM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 9
 
Well, new ecm did not correct the problem.... any other ideas?
Garrett Braddy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 26 (permalink) Old 06-18-2019, 06:41 AM
Junior Member
 
Firecat's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Minnesota
Posts: 151
 
[QUOTE=Garrett Braddy;407649]Compression was 210 if I remember correctly. I pulled the plug and it was dry and light tan in color.

And Ill give you guys another curve ball. Jack the rear up to allow the rear wheels to turn and it runs out fine, so basically we removed the load on the drive line and the engine performed as it should. Ran up to 50 mph multiple pulls without a issue.

QUOTE]


I believe the ECU has a rev limiter for Reverse, neutral and 4x4 diff lock, so this may explain it ^^


This is interesting and I hope you figure it out, Takes me back to my month of frustration last summer with my xtz

2012 XTZ
Firecat is offline  
post #23 of 26 (permalink) Old 06-19-2019, 08:42 AM
New Member
 
ArcticFrost's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 7
 
Garage
I know what a Kawi BF 750 in limp mode feels like!
Do the rear wheels turn when you have it jacked up and idling?

I didnt see that you mentioned valves or timing?

Have you adjusted the valves after the rebuild? (cold engine, front cylinder at TDC. then rotate the engine 270 to the TDC position to adjust the rear cylinder.)

When you rebuilt both heads did you start with the front at TDC, install camshaft lobs down etc.., then keeping tension on the rear chain rotate to secure the camshaft sprocket. then rotate 270 until the rear piston is TDC and install camshaft etc..?

(I would assume you have a 2009 XTZ service manual with that info.)

But, if it can fly before the gauge loads it may be the ECU. hmmm.. What do the fuses look like? There is a directional diode in there


Sent from my iPhone using Tapatalk
ArcticFrost is offline  
 
post #24 of 26 (permalink) Old 06-20-2019, 06:00 AM Thread Starter
New Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 9
 
Quote:
Originally Posted by ArcticFrost View Post
I know what a Kawi BF 750 in limp mode feels like!
Do the rear wheels turn when you have it jacked up and idling?

I didn’t see that you mentioned valves or timing?

Have you adjusted the valves after the rebuild? (cold engine, front cylinder at TDC. then rotate the engine 270 to the TDC position to adjust the rear cylinder.)

When you rebuilt both heads did you start with the front at TDC, install camshaft lobs down etc.., then keeping tension on the rear chain rotate to secure the camshaft sprocket. then rotate 270 until the rear piston is TDC and install camshaft etc..?

(I would assume you have a 2009 XTZ service manual with that info.)

But, if it can fly before the gauge loads it may be the ECU. hmmm.. What do the fuses look like? There is a directional diode in there…


Sent from my iPhone using Tapatalk
Replaced ecm with known good one, no improvement. We have re-checked everything and nothing is making sense. If it was mechanical then we would t be able to get it to run as it should.

It’s a sensor somewhere but it doesn’t show any faults on the gauge
Garrett Braddy is offline  
post #25 of 26 (permalink) Old 07-01-2019, 08:06 AM
Administrator
 
Fairmont79's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Kingman, AZ 86409
Posts: 7,100
 
Any more on this issue? Thanks

2009 700EFI XTX, , AC Winch, 2010 Dust Shield EPI Sport Utility Clutch Kit , Street Legal, Cage chopped 2 ", Aluminum Diamond Plate Trim, Relocated Factory Bladders with covers, 5 Pt. Harness installed, Bed Tiedown System, Scat Pro-Car Seats, Secondary Battery installed, Oil Pressure, Oil/CVT Temperature, Volt Meter & Water Temp Gauges installed with Dash Plate, Bighorns, ITP Black 212 Wheels. Tonneau cover. 750 Big Bore Kit, Web Cam, and Rocker Arms.

Either - Dick or RD
Fairmont79 is offline  
post #26 of 26 (permalink) Old 07-01-2019, 01:25 PM
New Member
 
ArcticFrost's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 7
 
Garage
Did you check that diode?

Im guessing the timing is off. It can still run and all even if youre one tooth off.


Sent from my iPhone using Tapatalk
ArcticFrost is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Arctic Cat Prowler Forums: Prowler UTV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72