Loss of power after 1.5 hours - Arctic Cat Prowler Forums: Prowler UTV Forum
Arctic Cat Prowler General Discussions General discussions pertaining to the Arctic Cat Prowler.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 12 (permalink) Old 05-25-2012, 01:28 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 10
 
Loss of power after 1.5 hours

Im having a loss of power after riding for an hour and a half. The more gas I give it the slower it goes. It then starts to back fire. After 2 hrs I'm limping home. Any clues?
Kurt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 (permalink) Old 05-25-2012, 01:35 PM
Loyal Member
 
Joes5091's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Waddell/Surprise. AZ
Posts: 2,681
 
Quote:
Originally Posted by Kurt View Post
Im having a loss of power after riding for an hour and a half. The more gas I give it the slower it goes. It then starts to back fire. After 2 hrs I'm limping home. Any clues?
You need to give us something to work with? Year /make /modei miles?

2009 Prowler 700 XTX Walker Evans Shocks,STI Roctane 27/9/14 and 27/11/14 tires,Warn skid plates,Ridgid Ind Prerunner Cage,Home made spare tire carrier,Hids high and low beams,1.5 inch wheel spacers,E Brake Alarm, Rear diff vent mod Etc. NO TURF SAVER!
Joes5091 is offline  
post #3 of 12 (permalink) Old 05-25-2012, 02:16 PM
Senior Member
 
RyansCat's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: London Ky
Posts: 583
 
Quote:
Originally Posted by Kurt View Post
Im having a loss of power after riding for an hour and a half. The more gas I give it the slower it goes. It then starts to back fire. After 2 hrs I'm limping home. Any clues?
I had a kawasaki years ago that would do that when the Cdi got hot. I've also seen junk in the carb do the same thing.
RyansCat is offline  
 
post #4 of 12 (permalink) Old 05-25-2012, 11:27 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 10
 
Thanks guys. I appreciate the feedback. It's a 2009 Prowler 1000 xtz. I took it out several times with the same result. It runs fine until it warms up, about 45 minutes to over an hour, then starts loosing power. Thanks again for any input.
Kurt
Kurt is offline  
post #5 of 12 (permalink) Old 05-25-2012, 11:31 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 10
 
Oh, and it has about 5200 miles on it. My top speed is 45 mph. I would think it would have more b*%ls than that. Thanks again.
Kurt is offline  
post #6 of 12 (permalink) Old 05-26-2012, 07:47 AM
Senior Member
 
Diesel Racer's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: NH
Posts: 799
 
I would start with a fuel filter or at an extreme a coolant sensor.



Tim

2010 A/C XTZ with some "Stuff" SOLD
But still here everyday to contribute to the cause
Diesel Racer is offline  
post #7 of 12 (permalink) Old 05-26-2012, 02:49 PM
Jounior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 97
 
is the 45mph when its running good or after it starts to loose power. that thing should run 75-80 or more with stock tires.
mr. potato head is offline  
post #8 of 12 (permalink) Old 05-27-2012, 01:39 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 10
 
I checked the fuel filter and it was fine. Blew the gas right out of it with no problem. My top speed when cold is 45 mph. I know this thing has more b:$ls than that. New plugs and wires. There is something not right here.
Kurt is offline  
post #9 of 12 (permalink) Old 05-27-2012, 06:32 AM
Senior Member
 
Triple J's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Minnesota
Posts: 618
 
Now this is all assuming you are in High range and 2 wheel drive.

The low speed I'd first check for dirty or worn clutch parts.

The loss of power after getting warm could be valves need adjusting.

2010 Prowler XTZ 1000-
27" Grim Reaper Tires/Home Made Roof/Arctic Cat Mirror/Quadboss Folding Windshield w/ home made support bar/LED Tail-Brake lights//Venom 4000 lb Winch/Amsteel synthetic line/Home Made Doors/Custom Adjustable Seats/Custom Oh Crap bar for passenger/Tonneau Cover/Fat Max storage Box in bed
Tiger Tail Towing system
Triple J is offline  
post #10 of 12 (permalink) Old 05-27-2012, 11:21 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 10
 
Ok, I will have them check the valves. Thanks for the info.
Kurt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Arctic Cat Prowler Forums: Prowler UTV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73