Spark plug issues - Arctic Cat Prowler Forums: Prowler UTV Forum
Member Introductions We are happy to have you with us, please take a moment to introduce yourself to the rest of the members.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 07-18-2015, 08:53 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 2
 
Spark plug issues

Hello I have a 2010 prowler 700 utv. Just bought it and having issue with needing to replace plug every time I run it. Even if just a warm up after I shut it off it will not start without putting new plug in. Used plugs still have spark and look good but will not start motor unless brand new one time. Once running purrs like kitten and works great until I shut off and try to start again.

Any suggestions????
Longo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 07-19-2015, 06:09 AM
Administrator
 
Fairmont79's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Kingman, AZ 86409
Posts: 7,121
 
Weak Coil? Weird problem! Check all of the electrical plugs, clean and inspect and use dielectric grease on them. Coil connections could be reversed, but I think if they are you get a dash "EFI Warning". Are you using a stock factory plug? Forgot to welcome you to the site! Great people here! Great info! Great times!

2009 700EFI XTX, , AC Winch, 2010 Dust Shield EPI Sport Utility Clutch Kit , Street Legal, Cage chopped 2 ", Aluminum Diamond Plate Trim, Relocated Factory Bladders with covers, 5 Pt. Harness installed, Bed Tiedown System, Scat Pro-Car Seats, Secondary Battery installed, Oil Pressure, Oil/CVT Temperature, Volt Meter & Water Temp Gauges installed with Dash Plate, Bighorns, ITP Black 212 Wheels. Tonneau cover. 750 Big Bore Kit, Web Cam, and Rocker Arms.

Either - Dick or RD
Fairmont79 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 07-19-2015, 06:38 AM
de3
Loyal Member
 
de3's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: parkersburg wva
Posts: 8,040
 
Quote:
Originally Posted by Longo View Post
Hello I have a 2010 prowler 700 utv. Just bought it and having issue with needing to replace plug every time I run it. Even if just a warm up after I shut it off it will not start without putting new plug in. Used plugs still have spark and look good but will not start motor unless brand new one time. Once running purrs like kitten and works great until I shut off and try to start again.

Any suggestions????
welcome to the prowler site.......when you take the plug out is it wet with fuel or oil soaked......

2015 A/C Sport,With a few add ons..........
de3 is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 07-19-2015, 01:47 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 2
 
Thank you for the responses. Appreciate the welcomes. After more investigating today. I found the hose connecting the carburetor to the motor had a crack in it causing air leak. I think that solve part of my problem with why it would not start again after warm up even with spark on used plug. After fixing that it started but not easily without putting a new plug-in again. Although it does have spark it seems it may be weak. ?? Coil ??
Longo is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 07-20-2015, 04:31 AM
Administrator
 
Fairmont79's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Kingman, AZ 86409
Posts: 7,121
 
I think there was a recall on the carburetor boot at one point in time. My spark plug boot broke internally (internals are plastic, and brass connector) , it simply screws on the plug wire. You may want to check the boot.

2009 700EFI XTX, , AC Winch, 2010 Dust Shield EPI Sport Utility Clutch Kit , Street Legal, Cage chopped 2 ", Aluminum Diamond Plate Trim, Relocated Factory Bladders with covers, 5 Pt. Harness installed, Bed Tiedown System, Scat Pro-Car Seats, Secondary Battery installed, Oil Pressure, Oil/CVT Temperature, Volt Meter & Water Temp Gauges installed with Dash Plate, Bighorns, ITP Black 212 Wheels. Tonneau cover. 750 Big Bore Kit, Web Cam, and Rocker Arms.

Either - Dick or RD
Fairmont79 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Arctic Cat Prowler Forums: Prowler UTV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73